Написати листа Сторінка у ФБ Форум


 
 
 

Діжка

1. Джерела:
- Гійом Левассер де Боплан. Опис України. Руан, 1660. (переклад Я.І.Кравця, З.П.Борисюк).
- Гайдай Л. Історія України в особах, термінах, назвах і поняттях. — Луцьк: Вежа, 2000
- Секреты бондарного ремесла, Федотов Геннадий Яковлевич, - Издательство: М.: Экология Год: 1991, Страниц: 287.
- Німецька гравюра XVI ст. «Бондарі при роботі».

2. Короткий опис та призначення: Діжка використовувалась для зберігання в побутових умовах та в умовах військового походу напоїв — води, квасу, пива, виш¬няку, сливняку, а також меду. Найбільшого розповсюдження набули дводонні діжечки — барильця з отвором на стінці та з невеликою діркою у дні для зливання води, що затикалась дерев’яним кілочком — чопом. Виготовлена діжка з дубових дощечок, що попередньо підігнані одна до одної за допомогою струга, об’єм 10 літрів, габарити 31 на 26 см.

3. Матеріали: дерево дуба, залізо.

4. Майстер: Майстерня Олешшя

ВІГ "Курінь печерської сотні Опанаса Предримирського Київського реєстрового козацького полку". 2016 - 2017 р.р.